Májgombócleves

200 g burgonya
100 g sárgarépa
100 g petrezselyem gyökér
20 g olaj
20 g liszt
100 g darált csirkemáj
1 db zsemle
1 db tojás
só, fűszerpaprika, petrezselyemzöld, rozmaring

A kockára vágott sárgarépát és petrezselyem gyökeret kevés olajon átfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát és felengedjük vízzel. Sóval ízesítjük és félig puhára főzzük, ekkor beletesszük a kockára vágott burgonyát és puhára főzzük. Diétás rántást készítünk (teflon serpenyőben, kevés olaj felhasználásával) és besűrítjük a levest. A darált csirkemájat a tojással és az áztatott kinyomkodott zsemlével, sóval, rozmaringgal és petrezselyemzölddel összedolgozzuk, 20 percig pihentetjük, majd apró gombócokat formálunk belőle és a levesben puhára főzzük.

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!

Search