Létrehoztak egy adatbázist a betegség lefolyásának nyomon követésére

Kedves Betegtársak!

Szeretnénk ezt a nemzetközi oldalt a figyelmetekbe ajánlani: https://covidibd.org

Létrehoztak egy adatbázist a betegség lefolyásának nyomon követésére a COVID-19-re vonatkozóan az IBD-ben. A jelentett esetek listája a beérkezések alapján folyamatosan frissül.

Azt kérik, ide kattintva jelentse minden érintett, felnőtt és gyermek is a biztosan igazolt fertőzés utáni tüneteket és a betegség lefolyását, illetve annak végkimenetelét. Az oldal készítői a bejelentést elsősorban a betegek kezelésében részt vevő hivatásos egészségügyi dolgozóktól várják.

Az eddigi megbetegedések leírásai is megtalálhatóak az oldalon, ezek eddig mind megnyugtatók, de kérjük ettől függetlenül mindenki tartsa be fokozottan az előírásokat és kerülje az egészségügyi intézményeket, zsúfolt helyeket, inkább, ha teheted, #maradjotthon

Az esetek leírása (frissítve 2020.03.18.)
Eddig nyolc COVID-19 esetet jelentettek a nyilvántartásban:

  1. Egyesült Államok: 35 éves nő, Crohn-beteg, terápiás gyógyszer hatóanyaga budezonid. A beteget kórházba vitték, de nem igényelt intenzív kezelést.
  2. Spanyolország: 24 éves nő fekélyes vastagbélgyulladással, terápiás gyógyszer hatóanyaga vedolizumab. A beteg nem igényelt kórházi ápolást.
  3. Svájc: 23 éves fiú, aki Crohn-beteg, terápiás gyógyszer hatóanyaga Infliximab. A beteg nem igényelt kórházi ápolást.
  4. Egyesült Királyság: 64 éves férfi fekélyes vastagbélgyulladással, terápiás gyógyszerek hatóanyaga vedolizumab és a mezalamin. A beteg nem igényelt kórházi ápolást.
  5. Egyesült Államok: 53 éves nő, Crohn-beteg, terápiás gyógyszereinek hatóanyaga adalimumab és szirolimusz. A beteget kórházba vitték, de nem igényelt intenzív kezelést.
  6. Egyesült Államok: Nő beteg fekélyes vastagbélgyulladással, terápiás gyógyszereinek hatóanyaga prednizon / prednizolon és tofacitinib. A beteg nem igényelt kórházi ellátást.
  7. Írország: 41 éves férfi fekélyes vastagbélgyulladással, terápiás gyógyszereinek hatóanyaga mezalamin. A beteg nem igényelt kórházi ápolást.
  8. Spanyolország: 50 éves férfi fekélyes vastagbélgyulladással, terápiás gyógyszereinek hatóanyaga tofacitinib. A beteg nem igényelt kórházi ápolást.

A fenti esetekben a COVID-19 tüneteinek átlagos hossza 5 nap volt.

Tipp: Akinek az angol szöveg nehézséget jelent annak javasoljuk a Google Chrome böngésző letöltését és használatát ahol lehetőség van azonnali magyar nyelvű fordításra. Így a megjelenő űrlap is könnyen kitölthető.

Hírlevél

A honlapunkon megjelenő tartalom tájékoztató jellegű és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást. Javasoljuk, hogy a betegséggel kapcsolatos kérdéseivel, esetleges panaszaival forduljon kezelőorvosához!

Search