Hamis vadas
150 g sárgarépa
50 g gyökér
15 g póréhagyma
50 g alma
10 g búzaliszt
10 g napraforgóolaj
3 g cukor
7 g citromlé
babérlevél, kakukkfű, borsikafű, só
10 g laktózmentes tejpor
A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, és az almát megtisztítjuk, kockára vágjuk, kevés olajon pároljuk, a babérlevéllel, kakukkfűvel, borsikafűvel, sóval és az apróra szeletelt póréhagymával együtt. Amikor már puha, meghintjük liszttel, kicsit pirítjuk, kevés vizet hozzáadunk, majd turmixgépben pépesítjük. Visszatesszük a főzőedénybe, hozzáadjuk a laktózmentes tejport kevés vízzel kikeverve, majd ízesítjük cukorral, citromlével. Jól összefőzzük, feltéttel tálaljuk.