Túróval töltött zsemle
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Félzsíros tehéntúró 100 g
- Porcukor 20 g
- Zsemle 2 db
- Tojás 2 db
- Vaníliás cukor, reszelt citromhéj ízlés szerint
- Dúsításhoz: szükség esetén vaníliás tápszer
Elkészítés:
A zsemle kalapját levágjuk. Belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk tápszerrel/tejjel. A félzsíros tehéntúrót villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral, valamint a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tápszerrel/tejjel megáztatott zsemlék belsejét. Végül lazán hozzákeverjük a tojásfehérjék felvert habját. Az édes tölteléket halmozzuk a zsemlékbe, majd egy mély hőálló tálba vagy tepsibe téve kalapjával letakarjuk.
Ha szükséges, még meglocsoljuk tápszerrel, és addig sütjük, amíg enyhén megpirul.