Sajtsaláta
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Cékla 400 g
- Sárgarépa 200 g
- Burgonya 150 g
- Trappista sajt 100 g
- Alma 200 g
- Vöröshagyma 50 g
- Kefir 200 ml
- Só, fehér bors, citromlé, mustár ízlés szerint
Elkészítés:
A megmosott, megtisztított burgonyát, céklát puhára főzzük, és vékony karikákra szeleteljük. A megmosott, megtisztított almát, és a sárgarépát reszelőn lereszeljük. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A zöldségféléket összekeverjük, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott sajtot. A kefirt a citromlével, sóval, kevés nem csípős mustárral és a borssal simára keverjük, és a salátára öntjük. Tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.