Sonkás fejessaláta
A felhasznált nyersanyagok 4 adagra vonatkoznak.
Hozzávalók:
- Gépsonka 100 g
- Fejessaláta 2 db
- Alma 300 g
- Trappista sajt 100 g
- Kefir 200 ml
- Majonéz 2 evőkanál
- Só, citromlé, zöldpetrezselyem ízlés szerint
Elkészítés:
A megtisztított almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, és citromlével meglocsoljuk. A csíkokra vágott sonkát hozzáadjuk. A kefirt ízesítjük a majonézzel, a sóval, citromlével, és ezt a mártást az almás sonkára öntjük, majd hideg helyre tesszük. Tálalás előtt a megmosott, megszárított fejessalátát csíkokra vágjuk, és a kefires salátába forgatjuk. Reszelt sajttal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel díszítve tálaljuk.