Kapros túrógaluska
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
25 dkg félzsíros tehéntúró, 12,5 dkg búzaliszt, 1 db tojás, ½ dob. sovány kefir, 1 evőkanál étolaj vagy diónyi margarin, só, kapor
Elkészítése:
A felvert tojásokat jól elkeverjük, és hozzáadjuk az áttört túrót, majd a lisztet, a kefirt és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Az egészet lazán összedolgozzuk. Ízesítjük és kevés sóval és finomra vágott kaporral. Forró sós vízbe szaggatjuk és kifőzzük. A megfőtt galuskákat olvasztott margarinra vagy olajra szedjük, forrón tálaljuk. Fogyasztható mártásos húsokhoz köretként, de önálló ételként is adható.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok