Különleges saláta
A receptúrák nyersanyagkiszabata 4 személy részére a hozzávalókat.
Hozzávalók:
20 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg burgonya, 5 dkg csemege uborka, 15 dkg alma, 15 dkg főtt csirkemell, 2 dl kefir, só, mokkáskanálnyi mustár vagy citromlé, só, zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és burgonyát apró kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kihűlt, összekeverjük az apróra vágott almával, csemege uborkával és a főtt csirkemellel. A kefirt ízesítem kevés sóval, mustárral vagy citromlével, és finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Az öntetet a salátával jól összedolgozzuk, és pár órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek harmonizálódjanak. Zöldpetrezselyemmel meghintve, kisétkezések önálló fogásaként tálaljuk.
Készítették: Tátrai Lászlóné - Ica, Fekete Krisztina, Molnár Andrea dietetikusok